Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Prigodnim programom na Jelačićevu trgu najavljen 50. Floraart

18. svibnja 2015. - Nastupom kulturno-umjetničkih društava te prigodnom prodajom cvjetnih sadnica u  nedjelju, 17. svibnja, na Jelačićevu trgu najavljen je ovogodišnji 50. Floraart. Bila je to manifestacija "Cvijet u srcu grada", kojom se u nedjelju što prethodi tjednu Floraarta uobičajeno najavljivala izložba. U povodu jubilarnog Floraarta, nakon deset godina stanke, manifestaciju smo vratili na glavni gradski trg

Tisuće cvjetnih sadnica, koje su se od zagrebačkih cvjećara mogle kupiti po povoljnim cijenama do kasnih poslijepodnevnih sati, privukle su na trg brojne građane.

Dodatna atrakcija za turiste i za naše sugrađane bile su i mega tegle s brezama, dudom i ukrasnim biljem, postavljene na istočnoj strani trga u sklopu najave 50. godina izložbe cvijeća u Zagrebu. Ova neobična cvjetna instalacija krasit će Jelačićev trg do završetka Floraarta, 31. svibnja.

Podsjetimo još da su svojim plesom, pjesmom i živopisnim narodnim nošnjama ovu manifestaciju uveličala kulturno-umjetnička društva HSPD "Sljeme" iz Šestine, KUD "Klas" iz Podsuseda i Mješoviti vokalni ansambl "Prvi komin Snježanin" iz Zagreba.