Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Počela edukativno-informativna kampanja o važnosti odvojenog prikupljanja otpada

26. svibnja 2014. - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je sa suradnicima predstavio je kampanju „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ usmjerenu na edukaciju i informiranje građana o važnosti odvojenog prikupljanja otpada. Kampanja je dio napora Grada Zagreba da postane predvodnik u odvojenom sakupljanju otpada i tako približi Hrvatsku ostvarenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, na isti način na koji se otpadom gospodari u Europskoj uniji.

Nositelji kampanje su Grad Zagreb, Zagrebački centar za gospodarenje otpadom i Zagrebački holding. Cilj je kampanje informirati i educirati građane o važnosti odvojenog prikupljanja otpada u gradu Zagrebu i potaknuti ih na jači osobni doprinos u odvajanju otpada. Kampanja se provodi slijedom Zakona o održivom gospodarenju otpadom koji propisuje obavezu jedinica lokalne samouprave da organiziraju edukativno-informativne aktivnosti vezano uz gospodarenje otpadom i to o svom trošku. Kampanja će trajati do 18. lipnja.

Građani će početkom lipnja na kućnu adresu, zajedno s jedinstvenim računom Zagrebačkog holdinga dobiti letak s osnovnim informacijama o važnosti odvojenog odvajanja otpada i načinu gospodarenja otpadom u Europskoj uniji. Informacije o kampanji i cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom kakav se uvodi u gradu Zagrebu, savjete o tome kako odvajati otpad, abecedu otpada građani također mogu dobiti na internetskoj stranici www.stavipravustvar.hr.

Više na www.zgh.hr