Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Započelo uređenje zelenih površina u gradu

RKlikni za veću fotografijuadnici Zrinjevca u akciji uređenja zelenih površina grada Zagreba, koja je počela prošlog tjedna, uredit će ukupno 11.529 hektara zelenih površina. Među prvim aktivnostima je orezivanje 98 kilometara živice i sanacija štete nastale od oštre zime te ralica Zimske službe.

Bit će obnovljeno i 580 dječjih igrališta, a tijekom radova bit će pregledane i po potrebi popravljene dječje naprave, njih 3339.

U planu je i sadnja 1034 stabala, 1200 komada grmlja te 3140 sadnica ruža. Većina radova bit će na Donjem i Gornjem gradu, Maksimiru, Peščenici i Bundeku, a gradske četvrti Trešnjevka Jug, Dubrava Donja i Črnomerec dobit će i nova dječja igrališta.

Uz tradicionalnu 48. međunarodnu vrtnu izložbu Floraart, za koju će radnici Zrinjevca pripremiti više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora na Bundeku, najveći projekt ove sezone je i Lenucijev fitness park. Prvi park za odrasle u Zagrebu, bit će uređen u parku u Ulici Grgura Ninskog pored Glavnog kolodvora, gdje su nekad stajale barake Crvenog križa.

U obnovu zelenih površina kao i u ostale radove na uređenju grada, uključeno je 770 radnika naše podružnice.