58. Međunarodna vrtna izložba

Zagreb - Bundek

Pregled  Događanja   Floraart

Zagreb od 29. svibnja do 2. lipnja 2024. godine

Floraart

Cvijet za bolji svijet

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista.
Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima naša tvrtka - Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje smo od 2006. godine, na više od tristo tisuća m2 otvorenog prostora i tisuću m2 zatvorena prostora. Svake se godine predstavi više od 160 izlagača.

U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Ulaz na Izložbu je besplatan! 

Floraart organizira Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.


Pregled Događanja

Program događanja
Program događanja
Međunarodna vrtna izložba Floraart 2024
Međunarodna vrtna izložba Floraart 2024

FLORAART U BROJKAMA

Uz međunarodnu izložbu cvijeća vežu se i zanimljive brojke
  • Izložba je organizirana na oko 300.000 m2 parka Bundek
  • Za Floraart 2024. pripremamo 100.000 sadnica
  • Na izložbi očekujemo više od 160 domaćih i inozemnih izlagača

Natjecanja

Floraart

Hrvatski kup florista 

Srijeda, 29. svibnja 2024. s početkom u 10:00 sati 

 

Međunarodna vrtna izložba tradicionalno započinje s Hrvatskim kupom florista. Tako će i ove godine, u srijedu 29. svibnja 2024. godine s početkom u 10:00 sati, floristi otvoriti Floraart 2024. s najsuvremenijim trendovima u aranžiranju cvijeća.  

Natjecanje završava isti dan, u srijedu 29. svibnja 2024. godine, u 17:30 sati, a proglašenje pobjednika je u 20:00 sati. Hrvatski kup florista organiziran je u suradnji Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba. 

Prijave za Hrvatski kup florista su završene 29. travnja 2024. godine, te će na kupu sudjelovati 8 florista iz Hrvatske. Bit će ocijenjeni u pet kategorija od strane tročlanog međunarodnog ocjenjivačkog suda, na čelu s glavnim sucem, Simonom Ogrizekom. Više o tome u kojim se disciplinama natječu floristi te sam raspored natjecanja možete vidjeti na poveznici.

 

 Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju 

Četvrtak, 30. svibnja 2024. od 11:00 do 12:00 sati 

 

 Tema natjecanja srednjoškolskih aranžera je „Cvijet za bolji svijet“. Prije natjecanja svi će dobiti isti materijal i cvijeće, te će moći pokazati spretnost u aranžiranju u određenom vremenskom roku u trajanju od 60 minuta. Ocjenjivački sud bira tri najbolja izratka po istim kriterijima kao na Kupu florista.

Trenutačno je prijavljeno 6 srednjoškolaca iz agronomskih škola iz Zagreba, Rijeke. Ovo natjecanje posljednjih godina okuplja zainteresirane strukovne škole koje prijavljuju svoje učenike, što im predstavlja odličnu priliku za profesionalno usavršavanje i dodatno učenje.Kontakt

FLORAART 
Zagrebački holding d.o.o.
Podružnica ZRINJEVAC
Remetinečka cesta 15
10020 Zagreb

Informacije za izlagače:

+385 1 6598 888
uprava.zrinjevac@zgh.hr

Program događanja

Bundek
Program događanja


Međunarodna vrtna izložba Floraart 2024

Bundek
Međunarodna vrtna izložba Floraart 2024