Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Uručene nagrade najboljim floristima te posebne nagrade

30. svibnja 2015. - U prostoru Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića jučer je održan svečani prijem za sudionike 50. međunarodne vrtne izložbe Floraart 2015. 

Tom prigodom dodijeljene su nagrade najuspješnijim i najkreativnijim izlagačima za uređenje unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora u kategoriji vlastite proizvodnje i kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju prostora te nagrade pobjednicima u natjecanju 'Hrvatski kup florista'.

Također su uručene nagrade i pobjednicima natjecanja za najljepše uređen kućni vrt, što ga organizira Zrinjevac za građane Zagreba i Zagrebačke županije.

Nagrade najboljim izlagačima ovogodišnje Izložbe uručio je zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, koji je pri tom naglasio kako će za izniman doprinos u organizaciji jubilarnog 50. Floraarta, nakon završetka izložbe posebno nagraditi djelatnike Zrinjevca - voditelje projektne službe, proizvodnje bilja, održavanja zelenih površina i uređenja zelenih površina. 

Voditelj podružnice Zrinjevac, Igor Toljan, zahvalio se na podršci u organizaciji izložbe Gradu Zagrebu i gradonačelniku te svim djelatnicima Zrinjevca i ostalima koji su uložili mnogo truda da bi Međunarodna vrtna izložba Floraart danas proslavila 50. obljetnicu. 

Posebno priznanje za 50 godina izlaganja 

Tim povodom uručio je posebno priznanje Josipu Bešliću, uzgajivaču kaktusa iz Petrinje, koji je izlagao na svih 50 Floraarta. Inače, tvrtka Kaktusi - Bešlić d.o.o. na ovogodišnjem Floraartu nagrađena je za kontinuitet vrhunske proizvodnje kaktusa, a kako je istaknuo Igor Toljan, pedeset godina vjernosti svim izložbama zaslužuje jednu posebnu zahvalu obitelji Bešlić, osobito zbog svih nedaća u ratu koje je proživjela obitelj i njihova proizvodnja. 

- Nakon 50 uspješnih izložbi i mnogih nagrada, evo i ovogodišnje, želim vam još ljudski i stručno zahvaliti za sve što ste učinili za sve izložbe cvijeća u Gradu Zagrebu sa svojih 50 izlazaka - poručio je I. Toljan.

Priznanje kolegici Nikolini Matković

Posebno priznanje također je uručio kolegici Nikolini Matković, direktorici proizvodnje u Zrinjevcu, zbog marljiva rada s građanima i zaposlenicima.

- Nikolina je naš dugogodišnji djelatnik te predano i nesebično sve ove godine sudjeluje u svim mogućim događanjima. I nekako smo došli do ideje da joj se još na jedan poseban način zahvalimo za sve ove sate, dane i godine provedene na poslu i kreacije koje je ostavila generacijama, a na ponos svih nas - zaključio je Toljan.

Nagrađeni izlagači, cvječari aranžeri na Florartu 2015.

Ukupno je dodijeljeno 25 nagrada u 19 kategorija. Zrinjevac je ove godine osvojio ukupno devet nagrada u osam kategorija. Na ovogodišnjem Floraartu prvi put nastupila je HUPCA - Hrvatska udruga profesionalnih cvjećara aranžera koja je za instalaciju "Ruke" osvojila prvu nagradu u kategoriji - kreativni izraz u oblikovanju prostora.

Uz gradonačelnika i voditelja podružnice Zrinjevac, nagrade najuspješnijima na Floraartu dodijelili su još Darko Uidl, dopredsjednik Izvršnog odbora Floraarta, te članice Izvršnog odbora: Vesna Bajza - nagrade za najljepše uređen kućne vrtove, Palma Omrčen - nagrade izlagačima biljnog materijala i Vesna Čuljat - nagrade najuspješnijim floristima.

Nagradu Turističke zajednice grada Zagreba, koju je osvojila podružnica Zrinjevac za instalaciju "Moj Zagreb tak imam te rad", uručio je Zlatan Muftić, direktor Sektora turističkog proizvoda i voditelj Kongresnog ureda Turističke zajednice.

Dobitnike svih nagrada pogledajte ovdje.

Svečani prijem za sudionike Međunarodne vrtne izložbe Floraart, koji se tradicionalno održava u palači Dverce na Gornjem gradu, ove godine iznimno je održan u prostoru Gradske uprave Grada Zagreba.