Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Rezultati natječaja za najljepše uređeni kućni vrt

23. svibnja 2015. - Najljepše kućne vrtove u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji imaju Diana Bello iz Dubrave, Vesna Belošević iz Podsuseda, Vladimir Magić s Gornjeg grada te Dunja Dizdar iz Gornjeg Vrapča. Rezultati su to natječaja za najljepše uređeni kućni vrt koji Zrinjevac, podružnica Zagrebačkog holdinga, tradicionalno raspisuje uoči Floraarta.

Na ovogodišnji natječaj svoje kućne vrtove prijavilo je trinaest naših sugrađanki i sugrađana, koji su konkurirali u kategoriji kućnog vrta površine do 100 četvornih metara, od 100 do 500 četvornih metara i u kategoriji kućnog vrta većeg od 500 četvornih metra.

Tročlana komisija u sastavu Vesna Bajza, Mario Soldo i Gordan Valpotić nije imala lak zadatak jer svaki se vrt procjenjivao na temelju više kriterija. Među ostalim, ocjenjivala se koncepcija rješenja (kreativnost i originalnost), zastupljenost pojedinih vrsta ukrasnog bilja i skladan međusobni odnos te stručno-tehnički principi izgradnje vrtno tehničkih elemenata (staze, zidovi, sjenice, ograde, kamenjari).

Rezultati natječaja

Nagradu u biljnom materijalu organizatora u vrijednosti
  • 5.000 kuna za kućni vrt površine veće od 500 m2 podijelile su Diana Bello i Vesna Belošević
  • 3.000 kuna za kućni vrt površine od 100-500 m2 osvojio je Vladimir Magić
  • 1.000 kuna za kućni vrt površine do 100 m2 dodijeljena je Dunji Dizdar.
Komisija je dodijelila i dvije posebne nagrade: za najljepši detalj – vodeni motiv „potok s mlinom i mostićem“, Josipu Rajakoviću iz Krašića te Maji Škec iz Remetinca za raznolikost i bogatstvo u izboru i kvaliteti ruža. Oba su natjecatelja nagrađena knjigom „Moć ruža“.

Ostali sudionici natječaja dobivaju priznanje. Nagrade će biti uručene na svečanom primanju u Dvercima na Gornjem Gradu.

Zapisnik Stručne komisije 50. Međunarodne vrtne izložbe “Floraart 2015.” za ocjenjivanje kućnih vrtova preuzmite ovdje.