Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Održano savjetovanje o proljetnom uređenju vrtova i balkona

18. travnja 2013. - Naša kolegica, Vesna Čuljat, magistrica inž. hortikulture, danas, u četvrtak, 25. travnja, održala je predavanje "Savjeti za uređenje vrtova i balkona" u dvorani Centra za korisnike Zagrebačkog holdinga, u Ulici grada Vukovara 4.

Brojnim ljubiteljima cvijeća, vrtnog zelenila i hortikulture na predavanju je predstavila više od trideset različitih vrsta ljetnica, koje djelatnici Podružnice Zrinjevac početkom svibnja počinju saditi po gradu, a građani u svojim vrtovima ili terasama i balkonima.

Ljetnice su cvijeće i biljke koje u istoj godini niknu iz sjemena, prolistaju, procvjetaju i daju sjeme, a odlikuju se brzim rastom i prekrasnim cvjetovima od proljeća, ljeta pa sve do prvih dana zime. Među poznatijima i popularnijima su svakako begonija, neven, mirisna kunica, madagaskarski zimzelen, vodenika, pijetlova krijesta, ukrasna kopriva, gazania, uspravna i viseća pelargonija, petunia, plamena kadulja, pustinjska ruža, portolaca, tamjan, ivančica i brojne druge šarena vrtne ljepotice.

Kroz svoje predavanje okupljenim građanima Vesna Čuljat prenijela je bogato iskustvo u poznavanju bilja, njegovoj njezi i uzgoju, hortikulturi u Zagrebu te najavila 48. Floraart, koji se na Bundeku održava od 29. svibnja do 2. lipnja.

Više o predavanju pročitajte na www.zgh.hr