Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Natjecanja

Hrvatski kup florista 

Srijeda, 29. svibnja 2024. s početkom u 10:00 sati 


Međunarodna vrtna izložba tradicionalno započinje s Hrvatskim kupom florista. Tako će i ove godine, u srijedu 29. svibnja 2024. godine s početkom u 10:00 sati, floristi otvoriti Floraart 2024. s najsuvremenijim trendovima u aranžiranju cvijeća.  

Natjecanje završava isti dan, u srijedu 29. svibnja 2024. godine, u 17:30 sati, a proglašenje pobjednika je u 20:00 sati. Hrvatski kup florista organiziran je u suradnji Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba. 

Prijave za Hrvatski kup florista su završene 29. travnja 2024. godine, te će na kupu sudjelovati 8 florista iz Hrvatske. Bit će ocijenjeni u pet kategorija od strane tročlanog međunarodnog ocjenjivačkog suda, na čelu s glavnim sucem, Simonom Ogrizekom. Više o tome u kojim se disciplinama natječu floristi te sam raspored natjecanja možete vidjeti na poveznici.

Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju 

Četvrtak, 30. svibnja 2024. od 11:00 do 12:00 sati 

Tema natjecanja srednjoškolskih aranžera je „Cvijet za bolji svijet“. Prije natjecanja svi će dobiti isti materijal i cvijeće, te će moći pokazati spretnost u aranžiranju u određenom vremenskom roku u trajanju od 60 minuta. Ocjenjivački sud bira tri najbolja izratka po istim kriterijima kao na Kupu florista.

Trenutačno je prijavljeno 6 srednjoškolaca iz agronomskih škola iz Zagreba, Rijeke. Ovo natjecanje posljednjih godina okuplja zainteresirane strukovne škole koje prijavljuju svoje učenike, što im predstavlja odličnu priliku za profesionalno usavršavanje i dodatno učenje.


REZULTATI 18. MEĐUNARODNOG NATJECANJA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA U ARANŽIRANJU CVIJEĆA
  1. NAGRADA       MAURA VLAJ - Škola za hortikulturne in vizualne umjetnosti Celje
  2. NAGRADA       LORENA BEZIK - Agronomska škola Zagreb
  3. NAGRADA       JOSIPA HORVAT - Agronomska škola Zagreb