Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

'Cvijet u srcu grada' - u nedjelju na Jelačićevu trgu najavljujemo 50. Floraart

14. svibnja 2015. - Prigodna manifestacija 'Cvijet u srcu grada' ove nedjelje, 17. svibnja, ponovno će stotinama vrsta sobnog i vrtnog cvijeća oživjeti Jelačićev trg.

Uvod je to u jubilarnu 50. Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart koja će ove godine trajati punih tjedan dana, od ponedjeljka 25. do nedjelje, 31. svibnja. U povodu ove vrijedne obljetnice osmislili smo niz događanja u centru, na Gornjem gradu - odakle je sve krenulo prije pola stoljeća - i na Bundeku gdje smo od 2006. godine.

I prateća manifestacija – Cvijet u srcu grada – kojom se u nedjelju što prethodi tjednu Floraarta najavljivala izložba, potiče iz devedesetih godina prošlog stoljeća iz doba organizacije izložbe na Prisavlju. U povodu jubilarnog Floraarta, nakon deset godina stanke, manifestacija se vraća na glavni gradski trg.

Ove nedjelje građani će od 9 do 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića moći po povoljnim cijenama kupiti sezonsko cvijeće za balkone i ostale cvjetnice, koje će na 30-ak klupa s Dolca prodavati zagrebački cvjećari.

Manifestaciju će popratiti i kulturno-umjetnička društva iz Zagreba i okolice.

Nastupit će HSPD "Sljeme" iz Šestine, KUD "Klas" iz Podsuseda i Mješoviti vokalni ansambl "Prvi komin Snježanin" iz Zagreba.

Podsjećamo da se u Hrvatskom povijesnom muzeju može pogledati izložba '50 cvjetnih godina'. Izložba se može razgledati petka, 29. svibnja.