Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Završena 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart

Više od 150 izlagača, 29 cvjetnih instalacija, 11 radionica privuklo brojne domaće i strane posjetitelje
  
Najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe, 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart, završio je u nedjelju. Tijekom pet dana, na prostoru od 300 tisuća četvornih metara, predstavilo se više od 150 domaćih i stranih izlagača - iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske.
 
Bundek je tijekom proteklih pet dana pretvoren u najljepšu cvjetnu oazu. U fazama pripreme za ovaj događaj, posađeno je 10 tisuća cvjetnih sadnica u samom parku,  a brojni Zagrepčani i turisti, uživali su u ukupno 29 postavljenih cvjetnih instalacija postavljenih u parku, FloraGradu, FloraStadionu i drugim atrakcijama.
 
U sklopu izložbe, održana su i stručna natjecanja. Prvo mjesto na Hrvatskom kupu florista 2024. godine, gledajući sudjelovanje u svim disciplinama, osvojila je Veronika Kuruc. Drugo mjesto zauzela je Lea Paska, a treće Nikolina Šarar Žvanović.
 
Na Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, nagrade su osvojile Maura Vlaj - Škola za hortikulturne in vizualne umjetnosti Celje te Lorena Bezik i Josipa Horvat iz Agronomske škole Zagreb.
 
Floraart je i ove godine mislio na naše najmlađe pa je organiziran program i kutak za djecu pod nazivom FloraGrad, koji je bio iznimno posjećen. Više od stotinu građana sudjelovalo je u ukupno 11 radionica koje su se održale na različite teme o njezi i održavanju biljaka te drugim popularnim temama vezanima za vrtlarstvo.
Na izložbi su se predstavili i najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirala nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i noviteti u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji.
 
Predstavljeno je i 29 cvjetnih instalacija, a sam Floraart održan je pod motom „Cvijet za bolji svijet“. Ovu tradicionalnu izložbi organiziraju Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb.