Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Natjecanja

Tradicionalno se tijekom održavanja Međunarodne vrtne izložbe Floraart priređuje Natjecanje za izlagače. Na natjecanju može sudjelovati svaki izlagač koji ispunjava uvjete iz u Pravilnika. Nagrade se dodjeljuju za uređenje unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora u kategoriji vlastite proizvodnje i kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju prostora.

Natjecanje u aranžiranju cvijeća neprekidno se odvija od 1966. godine. Od 1978. godine 'Kup aranžera' dobiva međunarodni karakter, a osamostaljenjem Republike Hrvatske prerasta u Hrvatski kup florista.

Vrsni aranžeri-cvjećari natječu se svake godine u nekoliko kategorija pod budnim okom ocjenjivačkog suda. Otvorenog je tipa, tako da i posjetitelji mogu pratiti natjecatelje kako s lakoćom stvaraju najmaštovitije kreacije.

Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća organizira se u suradnji s Poljoprivrednom školom Zagreb. Natjecateljska disciplina tradicionalno je Tema iznenađenja. Svaka škola prijavljuje na natjecanje po jednog učenika i mentora. Natjecatelj je dužan ponijeti sa sobom samo cvjećarsko-aranžerski alat, dok materijal potreban za izradu teme osigurava organizator. Nije dozvoljena upotreba drugog materijala. Vrijeme izrade zadane teme je 60 minuta. Učenik samostalno izrađuje zadanu temu bez pomoći mentora. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo od tri člana ocjenjuje tehniku izrade, sklad boja i oblika, vještinu izrade i opći dojam.