Novosti

Od 29. svibnja do 2. lipnja u parku Bundek održat će se 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart

17.05.2024.
8. svibnja 2024. Tradicionalna 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart započinje 29. svibnja te će do nedjelje 02. lipnja na prostoru parka Bundek okupiti više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača biljaka.
Izložba, koju organiziraju Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb, ove godine održava se pod motom „Cvijet za bolji svijet“.

Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske tijekom pet dana izložbe predstavit će nove trendove u vrtlarstvu,  uređenju i aranžiranju bilja, uz prigodnu prodaju cvijeća, cvjetnih sadnice i drugih proizvoda.

Na programu Floraarta su i brojne radionice o uzgoju i njezi bilja. Posjetitelji će od stručnjaka moći dobiti korisne savjete oko njege orhideja i cijepljenja biljaka te sudjelovati na praktičnim radionicama izrade sukulentnog vrta, terarija za biljke i hotela za kukce. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Na Bundeku će i ove godine biti postavljen Floragrad sa zabavnim programom za najmlađe posjetitelje. Na rasporedu su po dvije dječje predstave dnevno koje će izvoditi kazalište Tvornice lutaka te likovne radionice.
Prvog dana Floraarta, 29. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista, a dio programa je i Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Pozivamo sve građane da kraj svibnja i početak lipnja rezerviraju za Floraart. Ulaz na izložbu je besplatan, a detaljan program nalazi se na internetskim stranicama Floraarta i podružnice Zrinjevac.

Program događanja

Bundek
Program događanja


Međunarodna vrtna izložba Floraart 2024

Bundek
Međunarodna vrtna izložba Floraart 2024