Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Zoološki vrt na Floraartu

Ove se godine u Floraart uključuju Zoološki vrt grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinjeGrada Zagreba. Zoološki predstavlja nekoliko vrsta gmazova i vodozemaca. Posebno su zanimljive neke vrste hrvatskih zmija. U kakvom okruženju žive, čime se hrane, što je posebno u njihovu izgledu i ponašanju, posjetitelji će saznati u razgovoru s edukatorima Zoološkog vrta.

Povezanost životinjskog i biljnog svijeta doživjet ćete kroz kućice za ptice, hotele za kukce i hranilice za leptire. Posjetitelji će se i sami moći okušati u izradi različitih tipova hranilica. Jedan je to od zabavnih zadataka u kreativnoj radionici.

Kroz edukativni postav o pčelama, edukatori će ukazati na važnost očuvanja biološke raznolikosti. Pokazat će nam kako smanjivanje broja pčela i drugih oprašivača izravno utječe na biljni i životinjski svijet.

Posjetiteljima Floraarta svoj će rad predstaviti i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Građani će moći upoznati neke od pasa koji traže svoj novi dom.

Rad Skloništa moći ćete poduprijeti kupnjom različitih proizvoda za pse i posebnih suvenira. Dio sredstava od prodaje namijenjen je štićenicima Dumovca.
 
Koliko psi mogu usrećiti ljude, vidjet će se na reviji udomljenih pasa u subotu, 2. lipnja u 11 sati.

Zoološki vrt i Sklonište za nezbrinute životinje nalaze su u ZOO kupoli na zapadnom dijelu parka.