Zagrebački Holding Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Gradska ljekarna Zagreb - javno-zdravstvena akcija

Gradska ljekarna Zagreb i ove će godine svakodnevno tijekom trajanja Izložbe organizirati javno-zdravstvenu akciju, koju provodi u sklopu projekta "Ljekarnik izvan ljekarne". Radi se o projektu koji Gradska ljekarna Zagreb uspješno provodi već nekoliko godina.
  • Svaki dan od 9 do 21 sat posjetitelji će moći izmjeriti šećer u krvi, krvni tlak i puls.
  • Mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa bit će organizirano svaki dan od 16 do 20 sati i od 17 do 21 sat, a vikendom i od 10 do 13 sati.
  • Svakodnevno će se moći ispitati i sluh i to radnim danom od 10 do 13 sati te vikendom od 9 do 21 sat.  
  • Od petka do nedjelje od 15 do 19 sati provodit će se i analiza kose mikrokamerom.
  • U program probira (ranog otkrivanja bolesti) u sklopu prevencije moždanog udara posjetitelji će se moći uključiti svakoga dana od 15 do 20 sati. 
Ljekarnici će provoditi i savjetovanja o pravilnoj upotrebi lijekova i dodataka prehrani, pravilnoj njezi kože, prevenciji i terapiji bolesti te uravnoteženoj prehrani uz vaganje, određivanje postotka tjelesne masnoće i određivanje BM indeksa.

Također će u suradnji s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Zdravstvenim učilištem organizirati zanimljive radionice izrade ulja protiv celulita, vaginaleta,  aroma spreja protiv komaraca, pekmeza i ulja za sunčanje te balzama za usne.  Bit će tu i prezentacija pripravaka izrađenih u Galenskom laboratoriju te prezentacija rada analitičkog laboratorija prikazom puta uzorka tvari - od analize do gotovog pripravaka.  

Za vikend je u planu i poseban progam za djecu i roditelje: ZEKO i MEDO na druženje vas zovu, krenite za vikend u avanturu novu!

U sklopu izložbenog prostora Gradske ljekarne Zagreb moći će se razgledati i izložba nakita s motivima cvijeća, rad polaznica tečaja Narodnog sveučilišta Sesvete.

Cjelokupan program Gradske ljekarne Zagreb na Floraartu preuzmite ovdje u pdf-u.