Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaLinkoviInfo kutak

Provjerite što vas sve očekuje na 52. Floraartu

Tijekom trajanja Floraarta Bundek se pretvara u najbolje mjesto za obiteljsko druženje i jedno od najveselijih mjesta za djecu. I tako od 2006. godine kada se Izložba preselila iz ambijenta Boćarskog doma na novouređeni prostor jezera Bundek.

Na više od 300.000 m2 izložbenog prostora prezentirat će se različito ukrasno bilje, instalacije od rezanog cvijeća, oprema za uređenje vrtova i ostali sadržaji vezani uz hortikulturu. Stručna predavanja, kreativne radionice, razna natjecanja, prodaja sezonskog cvijeća po popularnim cijenama - samo su dio sedmodnevnih događanja. 

Zajednički je to doprinos krajobraznih arhitekata, vrtlara, florista i umjetnika koji svaki na svoj način sudjeluju u cvjetnoj manifestaciji. 
 
Manifestaciju će u 13 sati u ponedjeljak, 08. svibnja tradicionalno otvoriti ansambl Lado nastupom na glavnoj pozornici, koja se nalazi na livadi na istočnom dijelu parka.

Na pozornici će se svakodnevno organizirati glazbena događanja. Među ostalim, nastupit će klapa Nostalgija, Paganini band i Damir Kukuruzović Django Group, dok će cjelokupno događanje zaokružiti poseban koncert Zagrebačke filharmonije, zadnjeg dana Izložbe.

Nastupi kulturno-umjetničkih društava i ove su godine dio našeg programa, a kao posebno događanje izdvajamo Dane dječjih vrtića i veliku Dječju Zborijadu, u nedjelju, 14. svibnja. 

Uz izložbu cvijeća, od utorka do nedjelje moći ćete uživati i u brojnim cvjetnim radionicama, kulinarskoj radionici jestivog cvijeća te posebnoj radionici za treću životnu dob koje se sad već drugu godinu održavaju u kupoli na zapadnom dijelu parka.

U izložbenom paviljonu Botaničkog vrta svaki dan, počevši od utorka, 09. svibnja, pa do petka, 12. svibnja održavat će se i stručna predavanja te prezentacije.

Ponovno niče Floragrad - dječja zemlja zabave

Već tradicionalno Izvršni odbor Floraarta mislio je i na najmlađe. Na prostoru uz malo dječje igralište ponovno će niknuti Floragrad - djećja zemlja zabave.

Kazališne predstave i čitanje priča dio su i ovogodišnjeg programa, kao i oslikavanje lica te brojne zabavne radionice. Predstave su na programu svaki dan u 11 i 18 sati, a izvodit će ih kazalište Tvornica lutaka.

I ove godine djeca će moći uživo vidjeti domaće životinje, koje će kao biti smještene na zapadnom dijelu parka. 

Program svih događanja pogledajte ovdje.

I pratite nas i dalje jer bit će još novosti u programu.